Att pyssla är riktigt kul och något som man absolut inte behöver sluta med bara för att man blivit vuxen. Det har inte kille som vi skriver om i det här inlägget gjort. Han fortsätter bygga pärlplattor för fulla muggar.

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om att det är populärt att sätta sig och pyssla lite inför högtider som exempelvis julen.

”Att julpyssla är verkligen något som är supertrevligt och som i princip alla kan ägna sig åt.” Läs mer.

Men det finns även dem som gillar att pyssla i vardagen bara för skojs skull och då är det speciellt pyssel med pärlor som lockar. I Sydsvenskan kan man läsa om en kille som älskade att pyssla med pärlplattor när han var liten och som faktiskt har fortsatt med sin hobby även på äldre dagar. Han skapar nämligen konstverk med de små pärlorna och han har bland annat gjort avbildningar av Super Mario och Darth Vader. I och med att han gör tavlor av pärlorna har han valt att utse sig själv till pärlplattekonstnär.

Pillig hobby

Den stora utmaningen med att lägga pärlplattor säger killen är att få pärlorna på rätt plats eftersom de är små och det kräver pill. För att göra det lättare tipsar han om att ta pincetter och annat som kan hjälpa en lite på traven. Vad som är så bra med pärlplattor säger han är att det är otroligt kul och krävande, att man kan använda sig av sin kreativitet och fantasi samt att man kan bejaka sitt inre barn och faktiskt hålla på med något som man gjorde då.

Mer om pyssel