Det finns många sätt som en kan pyssla på, inte bara med pärlplattor, broderier och intrikata fotoalbum. Dessutom kan man genom piercingar och tatueringar smycka sin kropp, men det kan ju krävas lite pysslande för att få till det rätta smycket eller den ritning som man vill göra tatueringen av. I dag skriver vi om trender när det kommer till detta.

Ehandel kundvagn shoppingMånga vill ha en piercing, särskilt i septum, som är skiljeväggen mellan näsborrarna. Smyckena är oftast varierade och kan se ut på alla möjliga olika sätt. Dessutom är det inte så dyrt. Handla septum piercing på nätet så blir det ännu billigare än i en affär.

Vad finns det mer för trender när det kommer till piercingar och smycken? I Dagens Nyheter kan vi läsa om hur det nu till och med är möjligt att ha smycke i själva ögat. Varför inte ett litet platinahjärta som glänser på ögonvitan? Det verkar som om ögonen kan glittra ännu mer med lite väl vald bling. På engelska går det under det patenterade namnet ”Safe Sight Eye Jewelry” och utvecklades i Holland för omkring tio – tolv år sedan. Nu ska ungefär ett hundratal personer ha fått just ett smycke på sina ögonvitor i Europa medan det blivit ännu lite mer populärt på andra sidan Atlanten. Risken för att bli blind eller att ingreppet skulle ge nedsatt syn sägs vara lika med noll, annars skulle det nog vara förbjudet för olika ögonläkare att erbjuda metoden. Dock menar den amerikanska ögonläkarorganisationen att det inte finns tillräckligt med belägg för att styrka att ingreppet är helt säkert.

Trender inom tatueringar

I tidningen Allt om Stockholm kan vi i stället läsa om hur den största trenden inom tatuering inte är vad du tatuerar utan var på kroppen. Det är mycket mer okej med mer synliga tatueringar nu än vad det var förut. Just nu är det mycket individuella tatueringar som styr trenden och det gör att det motivmässigt inte finns någon riktlinje för strömningarna. De individuella motiven är vidare något som personerna oftast tänkt på en längre tid. Platserna, elelr kroppsdelarna som folk just nu gärna tatuerar är fingrar och händer. Stockholmare är vidare några av världens mest tatuerade folkgrupp enligt en undersökning gjord av The Metropolitan Report.

Något som inte är så inne just nu tatueringsmässigt är:

  • Kinatecken som betyder klyschiga grejer
  • Tribals över ryggen
  • Stjärnor med tjocka linjer
  • Grafittitauteringar här och var
  • Karpar och delfiner som hoppar och blänker
  • Fjädrar och rosor på axlar och vader

 

I tidningen Solo kan vi läsa om hur det dock är väldigt inne med 3D-tatueringar just nu. Ja, det är inte så inne med tribals, visdomsord på latin, citat, delfiner, drömfångare men däremot 3D. Det blir en 3D-effekt när två identiska bilder i olika färger nästan överlappar varandra men inte riktigt – det gör nämligen så att det ser ut att tatueringen hoppar från huden. Internet har nu fullständigt omfamnat denna trend och bilderna på Instagram har fått stor spridning och många många likes. Det kanske är dags att tatuera in en rymdraket i 3D?