3437836-vintage-style-christmas-decorationsAtt pyssla är något som de flesta tycker om och klarar av att göra. Pyssel kan också vara en riktigt bra knytpunkt mellan olika generationer och kulturer, och nu är det julpyssel som gäller.

I Arbetarbladet kan man läsa att unga och gamla möttes i måndags i Gävle för att julpyssla. Det var nämligen de gamla på ett äldreboende och barnen på en förskola som slog ihop sina pysselstunder till en gemensam. Det var enhetschefen på äldreboendet som tog initiativ till detta och hon gjorde det för att de äldre tycker att det är mysigt att umgås med barnen. Julpysslet är faktiskt inte det första som de gör tillsammans, utan det har blivit en del gemensamma aktiviteter genom åren. Pysslet är dock det som går bäst eftersom det är en lugn aktivitet som både barnen och de äldre klarar av.

Sätt igång med julpyssel

Att julpyssla är verkligen något som är supertrevligt och som i princip alla kan ägna sig åt. Den som vill komma i julstämning på ett kick gör alltså rätt i att köpa lite pyssel på nätet och sätta igång. Det finns massvis av olika sajter som har ett stort utbud av pyssel i mängder av färger och former. En utav de bättre pysselsajterna är Skapamer.se och för att veta mer om företaget och vad de har att erbjuda kan man besöka deras sociala medier. Där kan man även få bra tips på pyssel som passar årstiden.

Asylsökande pysslar

Det är inte bara barnen och de gamla som samlas tillsammans och pysslar. På nwt.se kan man läsa att Bäckhammar nära Kristinehamn har ordnat ett julpyssel för barn och ungdomar i bygden. Det här pysslet ser man som ett sätt att skapa kontakt mellan de asylsökande som bor här och lokalbefolkningen. Kommunen står bakom pysslet och det bjuds även på fika och pepparkaksbakning.