Att ge bort personliga julklappar som är genomtänkta är trevligt. När det finns en tanke bakom presenten brukar det ofta beröra. Börja planera redan nu för att slippa stressa i sista minuten.

Det är egentligen inte långt kvar till jul. Att redan nu börja fundera vad du ska ge dina nära och kära i julklapp är en bra idé. Det är när du börjar planera i tid som du kan ge de där genomtänkta och personliga julklapparna som verkligen berör mottagaren. Det finns många julklappstips som du kan ta del av för att hitta den absolut bästa presenten. Många uppskattar när de får något som det finns en extra tanke bakom.

Planera julklappsinköpen

När du planerar dina julklappsinköp behöver inte heller klapparna bli en dyr historia. Du kommer inte köpa första bästa presentboxen som du ser. När du ska ge personliga julklappar ska du tänka på hur personen som ska få presenten är och vad denne gillar. Om du och personen i fråga har några internskämt kan du hitta en present som relaterar till det. Eller om personen gillar att spela mycket datorspel kan en mugg eller kudde som har något med spel att göra vara perfekt. Att ge bort saker som är en kombination av något som du köpt med något du tillverkat själv är perfekt.

Var kreativ och tänk utanför boxen

Att köpa lyxiga skafferivaror och slå in i en fin box eller i cellofan är ett bra tips. Eller köpa torrvaror till en hel maträtt och skriva en personlig lapp där det står att ni ska äta middag ihop eller ett recept. Att köpa ett snyggt album och göra ett fotoalbum eller en scrapbook är både personligt och roligt. En låda med spagrejer som massageolja, kroppsskrubb och ansiktsmask kan vara en uppskattad gåva. Du kan även stöpa egna ljus som du ger bort. Eller varför inte göra en bokstavslåda med en grej för varje bokstav i personens namn. Exempelvis fotkräm för F och mugg för M. Saker som du också kan göra är att köpa porslin och porslinspennor för att göra det mer personliga. Att måla gamla brickor är också något som är enkelt att göra.