Från dåtidens handarbeten till dagens händiga kvinnor. Även damer älskar att pyssla hemma och då är det inte stickning och virkning som gäller. Den kvinnliga renoveraren har kommit upp sig och är idag lika duktig som männen på att göra det själv.

Måttstock, hammare, skruvdragare och avancerade men bra maskiner från Makita är även något som kvinnor är duktiga på idag. Ibland kan de kvinnliga, nätta händerna till och med ha bättre handlag än männens. Så vad tycker kvinnorna främst om att renovera? Går det att se en skillnad?

par som planerarDe feminina renoveringsprojekten

Hur tänker damerna angående renoveringsprojekten egentligen? Faktum är att enligt flera artiklar så känner sig många kvinnor lika händiga som män. Det som dock kan göra skillnad där att många av dem väljer att inte skrida till verket av ren rädsla att göra fel och bli tvungen att göra om projektet. Den gamla tidens inrutade tankesätt att män är bättre på att fixa hemma, gör också att renoveringen får vänta ibland. Det gamla tankemönstret behöver göras om lika mycket som hemmen.

Ta hjälp av varandra

En singelkvinna som inte har någon man att luta sig emot, måste tänka om. Det finns idag ingenting som säger att en man är bättre på att hantera verktyg och maskiner än en kvinna. Och tapetsering behöver inte göras två även om det kan vara lättare. Om du är kvinna och funderar på olika renoveringsmoment så kan du läsa dig till det mesta. En annan idé om du är lite av en novis inom området är att bjuda in flera tjejkompisar och göra några moment ihop som även killar gör. Det blir lite av en socialisering samtidigt som det är lärorikt för andra kvinnor i din närhet. Rådfråga varandra istället för partnern – då får du en kvinnas syn på saker och ting vilket inte behöver vara en negativ aspekt. Tvärtom!

Den här artikeln vänder sig även till männen som redan är duktiga hemmafixare. Istället för att utesluta er partner så lär henne vad ni kan om hon är mindre van än er. Att renovera tillsammans som par kan skapa band i ett förhållande samtidigt som ni ser resultatet framför era ögon.