De flesta behöver övertygas en hel del innan de tror på andlighet, healing, medium eller sierskor. Ämnet är dock kittlande och genom åren har det visats ett oändligt antal filmer och tv-serier om såväl verkliga som fiktiva spådamer och medium som assisterar poliser i till exempel mordutredningar. I artikeln nedan kan du läsa mer om verkliga medium som arbetar med brottsplatsutredningar samt inspirerande filmer som bygger på verkliga händelser.

Den som vill få en föraning om vad framtiden innehåller kan önska sig en andlig upplevelse i födelsedagspresent eller som julklapp. Det går också att köpa ett presentkort på https://www.sierska.se/ till en vän eller familjemedlem som får prata med ett medium eller bli spådd med äkta tarotkort.

Medium assisterar CIA

Det finns en hel del medier både nationellt och internationellt, men få av dem har fått så stora framgångar som de medium som hjälper bland annat CIA, FBI och distriktsåklagare med så kallade cold cases där de på olika sätt använder sina gåvor för att hitta nya bevis, brottsplatser eller gärningsmän. Fenomenet är känt sedan länge, även om svensk polis inte ägnar sig åt att ta hjälp av synska människor för att hitta försvunna människor eller klara upp gamla mord. Det har dock förekommit, men är inte lika utbrett som i USA. Bland annat hjälpte en sierska Värmlandspolisen att hitta en försvunnen äldre man 2012.

Fiktion av verkliga händelser

Den som vill se en inspirerande film om medier och deras insatser kan med fördel köpa eller ge bort filmen The Gift från 2001 som bygger på verkliga händelser. Handlingen kretsar kring mediet Annie Wilson som spelas av den talangfulla och berömda skådespelerskan Cate Blanchett, som gör en mycket trovärdig insats. Annie är en ung änka med tre barn som försörjer sig genom att spå i kort och som har svårt att förlåta sig själv för att hon anade att något skulle hända hennes man den dagen han gick till fabriken och dog i en arbetsplatsolycka. När en ung kvinna försvinner under mystiska omständigheter måste polisen be henne om hjälp. Filmen är mycket spännande och balanserar på gränsen mellan dröm och verklighet. Förmågan att kunna se in i framtiden har ett pris.