Om du är på jakt efter fina hantverk till ett billigt pris ska du bege dig ner till Skåne. Här finns det ett stort utbud av loppisar och antika affärer. Läs vidare för tips om boende och vad du inte får missa under en resa till Skåne.

Vill du ha nära till det mesta är det en fördel att boka hotell i Lund och ha det som utgångspunkt. Sedan kan du köra eller ta tåget till de flesta städer i närheten. Tänk på att många loppisar hålls i de mindre orterna på landsbygden. Det kan alltså vara bra att läsa på i förväg och bestämma vilka loppmarknader du vill gå på.

Därför är Lund en bra bas

Lund är en vacker och spännande stad på många sätt. Det är härligt att bara strosa runt i staden och kolla på alla vackra byggnader. Det är också en väldigt miljömedveten stad med ett stort utbud av second hand och begagnat. Några sevärdheter som du inte får missa under ditt besök i Lund är:

  • Domkyrkan i centrum
  • Den botaniska trädgården
  • Ett besök i stadsparken

Om du gillar vackra miljöer är Lund absolut en bra bas. Den vackra domkyrkan ses som ett nav i centrum. Du har också nära till centralstationen där du kan åka vidare till resten av Skåne.

Ta bilen till loppisar i Skåne

Skåne är känt för att ha fantastiska loppisar i hela länet som alltid drar mycket folk. Det är perfekt om du vill fynda och hitta prylar som ingen annan har.

Eftersom många loppisar anordnas i småbyar är det smart att resa med bil. Då kan du enkelt ta dig fram i länet. Då kan du även passa på att ta en tur på Österlen och njuta av det fantastiska landskapet. Det är den perfekta blandningen av lyx och vackra vyer. Det är en runda som hela familjen kan ha glädje av. Det finns också många härliga stopp du kan göra på vägen. Ett måste är Smygehuk. Det är Sveriges sydligaste punkt och något som de flesta vill uppleva någon gång i livet.