Friggeboden är ett mycket användbart utehus i trädgården. Den är din gäststuga, replokal för tonåringar, trädgårdsbod och ett ställe att ställa undan trädgårdsmöblerna på under vintern.

Friggeboden är en bland Sveriges mest älskade byggnader. Den fungerar både som en liten sommarstuga ute på landet, samtidigt som den också passar som extrahus i din trädgård. Friggebodar är både väldigt användbara och snygga. Idag kan du enkelt bygga friggebod som byggsats hos Dalbo Timmerhus. Då får du en snygg och användbar stuga på tomten.

Bygg din friggebod

En Friggebod får högst vara 15 kvadratmeter stor, men trots sin litenhet har den blivit mycket populär, då du på dessa kvadratmeter faktiskt får plats med riktigt mycket. Inred den på ett genomtänkt sätt och den ger dig stora möjligheter. Om din Friggebod ska användas som sommarstuga eller gäststugan kan du med fördel också bygga loft. Då får du några extra kvadratmeter och stor mysfaktor. Det vanligaste sättet att bygga fritidshus på idag är med moduler, alltså byggsatser. Du beställer det hus som du vill ha, eller så tar du hjälp och designar drömstugan, sedan levereras den hem till dig i färdiga bitar som du sätter ihop. Vuxenlego.

Självklart kan du också anlita en byggfirma att bygga upp din byggsatsfriggebod. Under det sista året har också “drömmen om ett fritidshus” ökat i Sverige, och då kan en snygg timmerstuga vara ett gott alternativ när du skaffa egen sommarstuga till ett bra pris. En friggebod i din trädgård ser både trevligt ut samtidigt som den är väldigt användbar. Du har en gäststuga, ett ställe att lära dig spela fiol eller trumpet, perfekt förvaringsplats för dina trädgårdsmöbler under vintern eller så inreder du den som en trädgårdsbod.

– Priserna har gått stadigt uppåt. Även under en period med nedåtgående priser (för bostadsrätter och villor) sågs ingen direkt påverkan på just fritidshus. Det är inte som ett permanentboende och verkar stå emot oavsett om konjunkturen svänger upp eller nedåt, säger Per-Arne Sandegren, analyschef vid Svensk Mäklarstatistik.