Att du fyller år varje år, är ett faktum och att människor tycker om att bli inbjudna till firande är också sant. Så just därför ska du skapa ett storslaget födelsedagskalas. För med både enkla medel och relativt lite tid, så kan du enkelt skapa ett firande som dina gäster sent kommer att glömma.

Ballonger i all sin ära, men den här dekorationen är inte direkt unik och gör inte att din fest kommer att särskilja sig ifrån mängden. Börja med att bestämma ett färgtema på hela firandet, exempelvis ett blått eller ett gult tema. Därefter kan du enkelt planera vilken mat och vilken färg dina dekorationer ska ha. När du dekorerar är det bra att ha filosofin ”more is more”, för desto fler dekorationer, desto festligare blir firandet. Genom att ha ballonger, sätta upp vimplar, dekorera med blommor, ha en fint dukad buffé och kanske en fotohörna, så skapas förutsättningarna för att feststämningen ska bli på topp. Dessutom kan det för den pyssliga skapa många tillfällen för lite pyssel, men är du latare finns alternativ att köpa. Föreställ dig nu din festlokal dekorerad i exempelvis gult från golv till tak, från dryck till mat.

Mat och tilltugg

Beroende på vilket typ av födelsedagsfirande du är ute efter kan du lätt anpassa maten utefter dina behov. För att skapa en festligare och lyxigare stämning på ditt firande är det en bra idé att hålla sig borta från chipsskålen och kalaskorven. Istället kan du servera snittar, bruchetta, baconinlindad brie och chokladdoppade jordgubbar. Men något som är bra att tänka på är att fokusera på hur du lägger upp maten och försök att undvika att maten ser uppslängd ut på ett fat. Oftast brukar dekorationer som klippta örter eller ätbara blommor göra att maten ser mycket smaklig ut.

Drycken

På fest brukar det vara trevligt att bjuda på en vinbål, men idag finns många andra alternativ och att servera en prosseccodrink till fördrink är något som skapar en extra lyx. Glöm inte bort att ha alkoholfria alternativ.