Muffins är fantastiska bakverk, de går att variera i oändlighet i utseende och smak. För att bli ett riktigt proffs på muffins är det övning som gäller. Att baka mycket och ofta är det som kommer att göra dig till en mästare i köket.

Att baka muffins och cupcakes är väldigt roligt. Det går att göra en mängd olika muffins i olika utföranden och smaker. Att ha fina muffinsformar när du ska baka muffins och cupcakes gör det ännu roligare att baka. Muffinsformar kan verkligen lyfta en muffins och du äter med ögonen också. Det finns en mängd olika muffinsformar som du kan köpa. Det finns formar i olika mönster och färger. Att lägga upp ett lager hemma med flera olika formar är en bra idé för att alltid kunna baka om andan faller på. Om du ska ha en fest med ett visst tema är det perfekt att köpa muffinsformar som passar temat. Du kan även köpa muffinsformar i silikon om du bakar väldigt mycket muffins. Silikonformar gör att dina muffins håller en finns form och kan återanvändas gång på gång vilket är miljövänligt. Silikon är ett mjukt material som också är flexibelt vilket gör det enkelt att få ut muffinsen ur en sådan form.

Muffins går att variera i oändlighet

Det är väldigt enkelt att baka muffins och cupcakes, alla kan baka muffins. Det gäller bara att börja på rätt nivå. Muffins är verkligen fina som de är men om du gillar att dekorera bakverk är muffins perfekt att dekorera på olika sätt. När du dekorerar muffins – det är då de kallas för cupcakes. Cupcakes dekoreras ofta med olika former av glasyr, strössel och andra bakdekorationer. När du ska baka muffins är ett tips att använda en muffinsplåt. Den gör att muffinsformarna inte kan flyta ut. Om formarna ger vika när muffinsen gräddas tappar de formen och blir inte lika fina och höga. När formarna får stöd av plåten kan du få muffinsen att se ut som de gör på café.

Övning ger färdighet

För att bli proffs på att baka muffins är det viktigt att alltid läsa igenom receptet ordentligt. Det är även bra att ta fram alla ingredienser innan du börjar baka. Det gäller även alla redskap som du behöver. När du förbereder minskar du risken för att något ska gå fel. För att bli riktigt bra på något som att baka muffins är det övning som gäller. Att göra något mycket och ofta gör att du lär dig. Om du misslyckas lär du av dem och blir bättre. Det finns väldigt många olika recept på muffins. Prova flera olika när du bakar för att lära dig vad som du gillar och inte. När du har bakat och fått erfarenhet kan du komponerar ihop dina egna muffinsrecept. När du bakar mycket är det en bra idé att alltid ha vissa saker hemma för att närsomhelst kunna slänga ihop en muffinssmet.

Tillbehör som alltid är bra att ha hemma:

• Bakpulver
• Mjöl
• Smör/olja
• Ägg
• Mjölk
• Vaniljsocker eller annan smaksättning