Alla som håller på med någon form av pyssel vet hur kul och givande det är att få hålla på mycket och länge. Det är också mycket beroendeframkallande – fast på ett bra sätt. De som stickar eller virkar kan inte få nog av härliga garner och de som gör smycken har ofta en stående önskelista med pärlor och fina spännen. För att inte tala om alla pussel, byggsatser, målarböcker, pennor, mönsterbeskrivningar och tyger.

Om du planerar att öppna en pysselbutik är det viktigt att dina produkter syns väl och att det är lätt att hitta i lokalen. Tack vare Displayexperten kan du hitta massor av smarta lösningar till både stora och små butiker. Det kan till exempel handla om skyltar och displayställ, produktställ och gatupratare – allt för att dina kunder ska kunna se vad du säljer.

Därför gillar människor att pyssla

Människan har pysslat i alla tider. Att försköna hemmet med vackra detaljer eller att göra fina kläder är nyttigt och roligt, och att få fördriva tiden med att brodera, virka eller måla är både avkopplande och hälsosamt. Studier har visat att olika hobbys kan ha många hälsofördelar som att sänka stresshormoner, motverka överdrivet ätande och att boosta humöret.

Idag pysslar svenskar mer än aldrig förr och det finns många olika sorters pyssel för barn och vuxna. Det finns kurser, böcker och bloggar att lära sig och få inspiration av, och i sociala medier visar pysselälskare upp sina kreationer till likasinnades stora glädje.

Dekorera kul och inspirerande

I din pysselbutik är det bra att ha tydliga avdelningar för varje typ av pyssel, men också viktigt att förstå att vissa hobbys är nära angränsande. Har du en stor hörna med garn är det till exempel smart att ha tillbehör för både virkning och stickning, och omge gärna ritblock och målardukar med många olika slags färger, penslar och pennor. Var också lyhörd för olika säsonger eftersom högtider som jul och påsk ofta innebär extra mycket pynt och pyssel.

Tänk gärna på att pysselmänniskor är kreativa av sig, och därför uppskattar de extra mycket när en butik är dekorerad i olika teman. Visa gärna upp olika projekt som kan inspirera, och inred med vackra, färggranna föremål som kunderna själva vill kunna tillverka. Med tydliga displayer och ett kreativt sinne kommer din pysselbutik snabbt att bli populär.