Många drömmer om ett helt eget pysselrum. Med ett stort bord där allt får plats, vare sig det handlar om papper, lim och klister, pärlor, trä eller varför inte flirtkulor och filttyg att leka med. Inte bara för barn heller utan för vuxna eller vilken ålder som helst, pyssel passar alla och är grymt kul oavsett.

För tips på vad för pyssel kan man bland annat titta på Sveriges Radios egen pysselkanal Pysselsidan, mest för barn givetvis men även för alla som älskar att just pyssla loss. Där kan man bland annat få tips om:

  • Hur man klär in sina kartonger och lådor hemma
  • Hur man flätar femtrådiga armband med bara sax, garn och tejp
  • Gör en liten egen stad med hjälp av ursköljda mjölkkartonger
  • Hur man kan klä ut sig enkelt men läskigt på Halloween
  • Hur man enkelt gör egna kylskåpsmagneter
  • Hur man fixar till sin egna tärning
  • Hur man knyter olika knopar till båten, gungan eller bara för att det är kul
  • Hur man viker i ordning en ask att ge bort presenter i eller ha godis i

 

pyssel-papperAndra tips på pyssel, som kanske är mer anpassat även för vuxna, finns att hitta i denna artikel i Expressen. Där tipsas det om de olika pysseltrender som just nu är hetast. Det är saker en kan göra själv eller tillsammans med sina barn. Det som tycks vara allra hetast just nu är att göra sitt eget överlevnadsarmband. Men mest tycks pysslandet generellt ha blivit allt mer populärt. Många tror att det handlar om att koppla av, blandat med att vi gärna vill ha unika saker som är egenproducerade och handgjorda, alltså tillverkade med minimal miljöpåverkan. Sedan är det alltid så att viss miljöpåverkan finns alltid, med transporter, färgning av garn, var ullet kommer ifrån exempelvis samt många fler små detaljer som en lätt glömmer bort.

Pyssel hjärta DIY

Något som går hand i hand med pysseltrenden är den amerikanska varianten, Do-it-yourself, eller som det populärt förkortas: DIY. Detta är mer inredningsfokuserat oftast och handlar om att kanske skapa en snygg tavelvägg, att förnya ett kök eller sovrum med små tricks och enkla medel. Ofta handlar det om att göra om men med minimalt med budget och då tvingas tänka kreativt. Mer om detta här.