De flesta går några gånger om året bort på middag eller fest och behöver därför köpa med sig en present. Den som gillar att pyssla kan ju faktiskt göra en present på egen hand och något som är väldigt uppskattat är att göra en ätbar present.

18064-chocs-close-upI den här artikeln kan man läsa om en gammal klassisk present som är populär igen – nämligen gå-bort-kaktusen. Den här kaktusen kan man pyssla ihop själv och det man behöver är en kruka, en gurka, tandpetare, geléhallon och små chokladbitar i form av exempelvis rispuffar. Kaktusen tillverkas genom att man fyller en kruka med chokladbitar och sticker ner gurkan i chokladjorden. Därefter sätter man geléhallon på tandpetare och trycker fast dem i gurkan. Gå-bort-kaktusen är perfekt att ge bort till nostalgiska vuxna eller till ett litet födelsedagsbarn.

Ge bort matkasse och recept

Något annat ätligt som är en perfekt present som man kan skapa själv är en kasse fylld med matvaror och ett recept som presentmottagaren kan laga. På na.se kan man läsa om några som gav bort ingredienser till en lammfärslasagne och själva receptet. Den här presenten kan man ge istället för en blomma och är lite roligare och personligare. Det behöver självklart inte vara ingredienser till lasagne som man ger bort, utan man kan välja något som man själv tycker är gott eller som man vet att den man ger presenten till skulle uppskatta.

Färdiga ätbara presenter

Den som tycker att idén med en ätbar present låter som något härligt, men som inte vill pyssla ihop något på egen hand, kan surfa ut på nätet. Där kan man nämligen hitta många härliga alternativ som redan är färdigkomponerade. Vill man exempelvis ge bort lite godis i form av choklad och annat gott kan man beställa det hos Godisboxen. För att läsa mer om vilka boxar de kan erbjuda, klicka gärna in på deras sociala medier.