Två saker som går hand i hand är barnkalas och pyssel. Den som vill kan nämligen pyssla ihop allt som behövs till kalaset, helt själv. Allt från dekorationer till saker till lekarna kan man göra.

I Expressen kan man läsa om den ultimata stämningshöjaren på barnkalaset, som man kan pyssla ihop helt på egen hand – nämligen en piñata. Piñatan är en figur som man fyller med godis och tanken är att de som befinner sig på barnkalaset ska slå ner piñatan och tömma den på innehållet. För att göra det svårare eller lättare att slå ner den kan man anpassa höjden när man hänger upp den i ett snöre. Ska det vara svårare kan man hänga den lite längre upp. Och för att göra den härliga festleksaken behöver man egentligen bara en shoppingkasse och något att dekorera den med. Kassen kan man välja att dekorera utefter kalasets tema eller vad födelsedagsbarnet har för önskemål.

Gör dekorationer själv

Det är dock inte bara en piñata som man kan göra själv till barnkalaset, utan det mesta kan man faktiskt fixa med lite pyssel. Framförallt de fina dekorationerna som är så viktiga på barnkalas kan man ta fram helt själv. På mama.nu kan man läsa att man exempelvis kan göra egna partyhattar som alla barn kan få ha på sig när de sitter och smaskar i sig tårta. Sedan får man även tips på en massa andra fina dekorationer att pynta huset med när det är dags för kalas. De dekorationer som man tipsar om är:

  • En hurra-slinga.
  • Placeringsvimplar som ersätter placeringskorten.
  • Glammiga tårtljushållare.
  • Roliga maskeradpinnar.

Tips till presenten

När det kommer till presenterna på barnkalaset går dessa självklart också bra att pyssla fram. Men ibland kan det faktiskt kännas roligare att ge något riktigt fint och inte alls så hemmagjort. Några exempel på fina presenter till barnkalaset kan man få på nätet och man kan handla online på bondeofsweden.se som specialiserat sig just på barnpresenter. Eller så kan man välja att ta inspiration till presenten från kungligheterna och snegla lite på vad de små prinsarna och prinsessorna fått när de har fyllt år. Läs mer.

Mer om pyssel