Det enklaste, och ofta roligaste, pysslet man kan ägna sig åt är det där man kan använda material som man annars skulle ha slängt. Ett exempel är mjölkkartonger.

Många av oss tillverkade saker av mjölk- och äggkartonger när vi gick i förskolan. Har man egna barn går det åt mycket mjölk, vilket resulterar i många tomma mjölkpaket. Varför inte använda dessa till att pyssla tillsammans med barnen? Det finns många saker som man kan tillverka.Mjökpaket

Man kan odla köksväxter som krasse eller basilika i krukor gjorda av mjölkpaket som man klipper av toppen på. Man kan klippa en roligare form än en vanlig slät kruka, och man kan också måla om krukan innan man fyller den med jord. Tänk på att skölja ur mjölkpaketet ordentligt innan ni sätter igång.

Det går också att tillverka leksaker, och tillbehör till leksaker, av mjölkpaket. Man kan bygga ett ganska enkelt lekhus, som det här, eller lägga ner mer tid på de enskilda husen: rita fönster, takpannor, dörrar m.m. Bäst resultat får man om man klär in mjölkkartongerna i papper, eftersom färgen kommer att fästa bättre på pappret än på mjölkkartongens glatta yta.

Mer om pyssel