Att pyssla är kul, men att pyssla ihop något som verkligen blir användbart är ännu roligare. Det är därför inte konstigt att många gillar att pyssla ihop något till hemmet under en regnig sommardag.

Vi skrev tidigare om den regniga sommaren och att det enda man kunde göra då var att ligga hemma med en bra bok i handen.

”Sommaren står i full blom, även om det inte känns. Men då större anledning att ligga inne och läsa bok efter bok efter bok.” Läs mer.

Inredningsprojekt hemma

När man dock har tröttnat på böckerna och vill sätta igång med något annat under en regnig dag, kan en bra idé vara att sätta igång med ett nytt inredningsprojekt i hemmet. Det behöver inte handla om att börja renovera något rum eller måla om. Det kan istället vara mysigt att göra smått inredningspyssel. I den här artikeln kan man exempelvis få instruktioner på hur man virkar en fin vimpel, hur man gör fina vaser av gamla plåtburkar och hur man syr en kudde av gamla handdukar.

Gör en fin kudde748398-hands-of-a-young-woman-knitting

Det senaste exemplet är oerhört lätt och roligt att göra, och det blir verkligen snyggt och sätter en gammaldags touch på hemmet. Det enda man behöver är ett sykit, några gamla kökshanddukar, kuddar och lite garn. Man kan börja med att sy ihop ett par handdukar i ett enda stycke och sedan sy fast handduksstycket på kudden. Sedan kan man göra en ”kuddknapp” av garn genom att göra en boll av garn. Detta gör man genom att vira garn runt tre fingrar, knyta ihop bunten och klippa upp garnet i båda ändarna.

Mer om pyssel