Den som känner sig sugen på att börja med någon form av hantverk gör verkligen rätt i att börja sy egna kläder. Får man in snitsen och blir lite duktig kan man till och med göra massor av plagg som man sedan skänker bort till folk som verkligen behöver dem.

Tidigare har vi skrivit om att man om man är lite händig kan tillverka egna kläder, färga sitt eget hår och sminka sig riktigt snyggt. Det här med att sy sina egna kläder är någon som vi tänker gå in lite mer på i det här inlägget. För att sy kläder behöver verkligen inte vara svårt. Det gäller bara att ha lite tålamod och intresse, så går det med största sannolikhet vägen. Och även om man kanske inte själv är intresserad av att bära sina hemgjorda kläder, finns det nog alltid någon som är det.

Skänkte kläder till hemlösa

I Metro kan man läsa om 10-åriga Xavier Eliott som syr kläder åt hemlösa för sina sparpengar. Efter att han sett sin mamma sy kläder och väskor kom Xavier på att han även skulle börja tillverka kläder åt dem som faktiskt inte har råd att köpa nya. Till USA Today berättar mamman att Xavier sa till henne att han ville använda sina sparpengar för att köpa tyg så att han kunde ge hemlösa nya kläder. Mamman tyckte självklart att detta var en lysande idé och skrev därför ett inlägg om det på Facebook för att försöka få in ytterligare med pengar för att kunna finansiera tyginköpen. Inlägget blev väldigt uppmärksammat och delades friskt på sociala medier av människor som tyckte att idén var bra och som var villiga att hjälpa till. Med hjälp av Facebook-inlägget fick de hundratals donationer.

Fler borde göra samma sak

Efter att ha sytt ihop ett ganska stort antal kläder har mamman och sonen besökt flera läger där hemlösa bor och där har de delat ut kläderna. Xavier säger att fler borde göra som honom och dela med sig av den mängden prylar man faktiskt har till hemlösa. Många hemlösa i USA fryser mycket om vintrarna och har knappt några kläder att ta på sig. Så att lära sig lite om hantverk och sy något varmt att ha på sig är inte alls helt fel.

Mer om handarbete