Vi som är lite händiga i fingrarna vet att även en riktig sminkning är lite av ett handarbete, som blir bättre ju mer man övar sig på det. Det här med att lägga eyeliner är inget för den darrhänte direkt. Men roligt är det att sminka, om man gör det för sin egen skull och trivs med det.

Bymissanki.se2I SvD kan vi läsa att privata apotek alltmer vågar satsa på smink och hälsa. Det är något relativt nytt i Sverige, men skönhet och hälsa är något av det som faktiskt växer mest i utbudet på våra apotek, landet över. Ett av de apotek som säljer mest smink är Medstop, som har växt ordentligt under de senaste fem åren i Sverige.

I DN kan vi vidare läsa att smink gjordes för redan 100 000 år sedan, visat av ett fynd gjort i Sydafrika. Det visar att människan redan i sin vagga har ansträngt sig för att vara vacker och ta hand om sin kropp. Sedan om man är lite fingerfärdig och händig kan man många gånger klara sig undan med en hel del tips och tricks, som att själv tillverka sina kläder och färga sitt eget hår, liksom att genomgå hemmakurer för ett friskare hår eller ta hand om sina naglar med kokosolja, liksom sina hårtoppar.

Köp smink online på rätt ställen

Men det gäller att se upp för vad man köper för smink, billiga sminkprodukter kan ibland vara skadande för huden och det är viktigt att ta hand om densamma. I Metro kan vi läsa om smink som oturligt nog kan orsaka frätskador, så när du handlar på nätet – se till att du shoppar sminket från en välkänd detaljist och med märken som du gärna känner till från förut, eller har gjort lite research kring. Ettexempel är att köpa sminket på Fyndiq, just nu finns det massor av billiga mascara från erkända märken att shoppa online. Sedan är det bara att låta fantasin sätta gränserna för hur du ska sminka dig, ett tips är att titta in tutorials på nätet och låta sig inspireras av riktiga make-up artister och sminkbloggare, dessa har fingerfärdiga tips och hacks som är lätta att ta efter.