Vad för typ av giftbag som lämpar sig bäst vid ett event beror helt och hållet på karaktären på eventet. Är det ett event där deltagarna önskar att själva få ut så mycket som möjligt, eller är det ett event som syftar till att ge vidare till sin omvärld?

Att få komma iväg med kollegor på event är både roligt och emellanåt behövligt. Event som både innehåller underhållning av hög kvalitet, likväl som högkvalitativ information, inspiration och undervisning, är det bästa. n liten giftbag vid event uppskattas alltid. Inte primärt för vad den innehåller, utan mer för gesten i sig. En giftbag signalerar till den som får den att du är sedd, du betyder någonting. Innehållet kan vara alltifrån ett cerat, några mint-tabletter till biobiljetter eller presentkort. Givetvis bör en giftbag vid ett event även innehålla några profilprodukter från företagen eller organisationerna som är representerade vid eventet.

Event med gott syfte

Ett event behöver inte bara innebära en vinst endast för de som är på plats och deltar, utan ett event kan också bidra till något gott för vår omvärld. Exempelvis vid Earth hour i år så anordnades i Stockholm flera event där man tillsammans släckte ned för att uppmärksamma Earth hour.

“Flera hundra miljoner människor (släckte) lamporna för att uppmärksamma klimat­frågan. Men det betyder inte att man måste sitta hemma i mörkret” läs mer.

Genom dessa tillställningar gjorde man Earth Hour till en starkare manifestation än om deltagarna endast hade släckt i sin ensamhet i sitt eget hem.

Vid en sådan typ av event, så kanske den bästa giftbagen är ingen alls, eftersom temat är att värna om miljön. Ett sådant event handlar om vad deltagarna vill ge tillbaka för att värna om vår jord. Men om man skulle ge en giftbag vid ett sådant event skulle den exempelvis kunna innehålla en humblebrush, en sorts tandborste som helt och hållet består av nedbrytbart material. Detta till skillnad från konventionella tandborstar som oftast helt och hållet består av plast, eller plast och gummi. Sammanfattningsvis kan man säga att en giftbag generellt är uppskattad om den är genomtänkt och passar det aktuella eventet. Gör din research och fråga runt för att hitta bästa innehållet för en giftbag på just ditt event.