Om du ska anordna en fest eller ett kalas kan det vara roligt att göra egna dekorationer. Det blir både mer personligt och billigare än att köpa färdiga saker.

Det finns många sätt att gå tillväga på om du vill göra ditt eget pynt till festen eller kalaset. Om du vill ha vimplar finns det inspiration att hämta hos till exempel https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/vimpel-party.html, de har ett enastående utbud av vimplar och massa annat pynt till ditt kalas eller fest!

Pyssel med mat

Under festen eller kalaset kan du låta gästerna pyssla ihop olika saker med hjälp av ingredienser som används. Läs den här inspirierande artikeln i SVD:

“Marsmallows är roliga byggstenar, med en skål smågodis och en tub kristyr så är det bara att släppa loss fantasin”

Det är också möjligt att göra cupcakes med olika teman och maträtter från ett visst land som passar på festen.

Fina presentpåsar

Oavsett om det är en fest för vuxna eller ett barnkalas kan det vara roligt att erbjuda några presentpåsar med innehåll. På ett barnkalas kan det vara en söt godispåse och på en fest för vuxna kan påsen ha finare praliner eller liknande i sig. De här påsarna kan du med fördel göra själv. Ett alternativ är att köpa cellofan och göra påsar av som du sedan knyter igen med ett fint band. Det är dock viktigt att tänka på att plast kan vara farligt för små barn, och att de kan kvävas av den. Den som verkligen gillar att pyssla kan också göra till exempel ljus med decoupage på och ge bort