Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och har du en älskade som du gärna vill uppvakta är det dags att börja planera lite nu. Kanske en fin gåva eller en upplevelse? Varför inte pyssla ihop något själv om du är lite händig?

love-heart-purple-dessertDet är snart Alla hjärtans dag och många sitter i detta nu och klurar på vad de ska ge till sin käraste eller käresta. Det är inte alltid helt lätt att komma på vad som passar tillfället och vad som gör den där speciella personen lite extra glad. Som tur är finns det en hel massa roliga upplevelser och presenter att spåna kring på nätet. Varför inte ett graverat hänge? Eller kanske ett romantiskt äventyr i en kolarkoja i skogen? Det finns alla möjligheter att göra en fin tanke romantiskt och minnesvärd.

Tips till den händiga

Är du lite av en händig pysslarperson kan det vara värt att faktiskt sätta sig och knåpa ihop något. Smycken kan man till exempel sätta ihop själv men även andra mer kreativa skapelser som det helt enkelt inte riktigt går att sätta ord på. I en artikel i Expressen listas en hel del tips och inspiration som gör det lite roligare inför Alla hjärtans dag. Varför inte skapa ett kärleksträd av hjärtan och trädgrenar i en vas? Eller kanske steka morgonägget i en hjärtform så att det blir till just ett hjärta? En pepparkakeform passar utmärkt till detta. Finare frukost får din älskade helt enkelt leta efter. En annan sak även den med tummen mitt i handen kan fixa upp lätt är en hjärtkrans att fästa på dörren. Det gör dessutom alla som går förbi glada.

Fira med ett bröllop till havs

hoppaNågra som firar Alla hjärtans dag lite extra är bland annat Sjöhistoriska museet. Där riggas det nu upp för drop in-vigslar inför den 14e februari. Par kan alltså ingå äktenskap på öppet hav, mer romantiskt än så blir det nästan inte. För att få vigas måste paren:

  • Vara över 18 år fyllda båda två
  • Ha med sin en giltig hindersprövning
  • Ha med sin varsin legitimation

Vittnen finns på plats men det är fritt fram att ha med sig egna eftersom det ändå är en speciell stund. Mer att läsa om det kan man göra på denna sida där mer information finns att finna om den där speciella dagen mitt i februari.

I Aftonbladet går det att läsa om en riktigt romantisk pizzeria i Trollhättan som under dagen d kommer att göra något lite extra för de som inte har det så gott ställt. De kommer nämligen bjuda hemlösa och fattiga i samhället på värme, sällskap och mat med start klockan 11 fram till 14 på eftermiddagen.  Det kan kännas lite extra jobbigt att vara utanför i samhället, under den dag som firar kärleken. De som inte har någon ska inte behöva vara ensamma, utan i stället kan de som det står artikeln gå till pizzerian Athena i Trollhättan för att få sig en bit mat och kärlek. Sedan är det inte bara de som har det sämre ställt som får komma, enligt initiativtagaren och ägaren är alla välkomna på årets kärleksdag.