Ett hem är inte levande utan vacker konst på väggarna. Det behövs inte en enorm investering i dyra och kända målningar, utan det kan räcka gott med en fin tavelvägg bestående av foton på familjen.

I den här artikeln kan man läsa om att Carolina Gynning gör rekordvinst med sin konst. Hennes senaste bolag, Gynning Design, som säljer konstnärinnans tavlor, har nämligen fördubblat sin omsättning. Varför just hennes konst går så bra tror Carolina beror på att vi svenskar längtar efter mer färg i våra hem. Svensk inredning har länge varit stram och minimalistisk, vilket hennes konst inte är eftersom hon tar inspiration från Ibizas starka färger och hippieinspirerade mönster.

Framkalla egna bilder

Det är dock inte bara Carolina Gynnings konst som säljer bra, utan det är överhuvudtaget väldigt populärt att ha konst på väggarna hemma just nu. Och det behöver inte handla om dyr konst från någon känd konstnär. Det går lika bra att skapa sin egen konst och sätta på väggarna. Det är exempelvis hur fint som helst att framkalla bilderna från senaste familjesemestern och sätta upp dem på väggen. Det kan man göra genom att välja ut ett par bilder och beställa framkallningar från http://www.printlife.se/. Har man fler än en bild kan man faktiskt göra en tavelvägg, vilket är jättesnyggt och trendigt. Det man bör tänka på då är att tavlorna gärna får passa med varandra och att man innan man sätter upp dem planerar på golvet hur de ska hänga, tipsar Sydsvenskan.

Billigare ramar

När det kommer till ramar kan det bli väldigt dyrt om man ska ha en bra ram. Därför är det smart att istället köpa ramen på loppis. Sedan är det ju även så att all konst inte behöver ha ram om den är tillräckligt fin. Handlar det dock om enkla barnteckningar kan man verkligen förstärka intrycket av dem med hjälp av en ram. Läs mer.